LIVET SOM FOTOGRAF

Jag dedikerar den här sidan åt att berätta om vad jag har gjort som fotograf genom åren och vart jag föreställer mig att dom kommande åren ska ta mig någonstans. Är du våldsamt nyfiken på den ännu mer privata sidan av mig, så som att jag har tre barn, en fantastisk sambo sen 15 år, flyttat från Stockholm till Västerås, klättrar, cyklar, åker longboard, har en enorm släkt med massor av kusiner, älskar att bygga egna grejer och börjar få gröna fingrar, så får du helt enkelt bjuda mig på en kopp kaffe så ska jag berätta mer om det. Men härifrån så kommer det handla om mig som fotograf.

2011 startade jag igång mitt egna företag, jag hade bestämt mig för att bli fotograf på riktigt och satsa på en karriär som just fotograf. Jag började fördjupa mig ännu mer i hur man jobbar med att ljussätta och skapa miljöer med hjälp av ljus, hur man tar porträtt på människor på sätt som gör att dom själva tycker om bilderna på sig själva och framförallt, jag riktade in mig mot företag och enbart företag.

Idag är min specialitet inom fotografi just fokuset på människan och hur den uttrycker sig i bild. Jag skapar många olika sorters bilder för många olika företag varje år, men det majoriteten av dom har gemensamt är människor i bild på ett eller annat sätt.

TRE OLIKA VARUMÄRKEN

Utöver mitt egna varumärke, som ju är jag själv som fotograf, så har jag även två varumärken till som är RAUK och SOLO NO SOLO. Dom två andra är nischer inom bildskapande, fast på två väldigt olika sätt.
Jag skapade dom här två andra ur viljan att bygga mina egna varumärken, då jag hela dagarna ägnar stor del av min tid till att bygga andras med mina bilder, så blev jag nyfiken på att se hur jag kunde bygga ett eget varumärke med samma kunskap.

LIVET SOM FOTOGRAF

RAUK LOGO

Att beskriva RAUK gör man bäst genom att förstå mitt intresse för det oputsade och vad många skulle kalla ”äkta”. Hur vida det jag skapar med RAUK är mer äkta än annat tåls att diskutera, men det man kan vara säker på är att bilderna du ser där är orörda och har aldrig någonsin retuscherats eller förändrats i efterhand. Varför är det viktigt? Jo för jag är övertygad om att det påverkar hur vi ser på bilder när vi vet att det vi ser framför oss är på riktigt. Vi vet att det är sant och att det är möjligt.

RAUK är även skapat för att bygga en platt form där andra kan vara med och bidra med sin kreativitet. Där dom får göra sin tolkning av hur RAUK är eller skulle kunna se ut. Det kan vara allt från klädsel, musik, film till tryck. Det är helt enkelt utformat för samarbeten med andra och där varje kreatör får synas och ta plats under RAUK.

SOLONOSOLO_LOGO_WHITE

Varumärket SoloNoSolo, skiljer sig så starkt mot allt annat jag gör, framförallt mot RAUK som handlar så mycket om att visa det som redan finns. Med SnS skapar jag istället det som inte finns med AI. Allt med SnS är AI-genererat, allt från logotyp, till printsen jag skapar till miljöerna som printsen visas upp i. Jag hade önskat att den här texten också var AI, men det är hittills det enda kring varumärket som inte är AI-genrererat. Utöver att använda AI så har jag även dragit in min bror Leo i projektet.

Vad är det som lockar mig med det här? Varför vill jag jobba med AI om det som är viktigt med RAUK inte alls finns med längre? 

Teknik har alltid varit intressant för mig och att utforska vad som är möjligt att skapa med den. Just nu är AI på så stark frammarsch och jag känner mig övertygad om att jag som fotograf måste hålla mig uppdaterad kring vad som händer för att kunna hålla mig relevant i framtiden. Så man kan sammanfatta SoloNoSolo som ett kreativ projekt för att förstå samtiden.